News

Κοινό καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια

Οι Φορείς Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων, Λίμνης Παμβώτιδας και Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία υποδεχτήκαμε φέτος, από κοινού, την άνοιξη και γιορτάσαμε μαζί τα «Χελιδονίσματα 2018», μια εκδήλωση που αποτελεί καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια και συνδυάζει την κατασκευή πήλινων φωλιών με ενημέρωση-ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο της μετανάστευσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων. Το εργαστήρι, διάρκειας περίπου 2 ωρών για την κάθε ομάδα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο χώρο του Παραλίμνιου Πάρκου και απευθυνόταν σε σχολεία με δήλωση συμμετοχής, πάντα με δωρεάν είσοδο.

Οι 100 και πλέον μαθητές των σχολείων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Φορέων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας για το μεταναστευτικό ταξίδι των χελιδονιών, να κατασκευάσουν φωλιές από πηλό και χειροτεχνίες με θέμα τα χελιδόνια.

Κοινός στόχος μας αποτελεί η διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, παραμένοντας στη διάθεση όλων των ενδιαφερόμενων για ανάλογες μελλοντικές δράσεις.

Το πλήρες Δελτίο Τύπου.

Με στόχο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Φορέα λόγω COVID-19,
παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε την αποστολή e-mail μηνυμάτων
στο  park.tzoumerka@gmail.com, για την επικοινωνία σας.