News

Απολογισμός δράσεων ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου – Καλοκαίρι 2017.

Ποικίλες ήταν οι εκδηλώσεις τοπικών πολιτιστικών και λοιπών φορέων που διοργανώθηκαν στα χωριά του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου και το φετινό καλοκαίρι. Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου συμμετείχε ενεργά στις δράσεις αυτές, που είχαν ως στόχο την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αξία και τη σπουδαιότητα της Προστατευόμενης Περιοχής.

Οι εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, περίοδο κατά την οποία τα χωριά γεμίζουν και πάλι με κόσμο, στέφθηκαν με επιτυχία και αγκαλιάστηκαν από ντόπιους και επισκέπτες. Αθλητικά και μουσικά δρώμενα, πεζοπορίες στο δάσος, δημιουργική απασχόληση παιδιών με χειροτεχνίες και κατασκευές και περιβαλλοντικά παιχνίδια, ήταν ορισμένες μόνο από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης.

Οι δράσεις είχαν μεγάλη απήχηση και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον 700 και πλέον ατόμων. Συγκεκριμένα, συμμετείχαμε στα δρώμενα της Αδελφότητας Αγναντιτών Αθήνας στην Άγναντα, του ΚΔΑΠ και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουργαρελίου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στο Βουργαρέλι, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ματσουκίου «Η Βύλιζα» στο Ματσούκι και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Πραμάντων στην Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.  Συνοδεύσαμε εκδρομείς σε δάσος της Αθαμανίας του Δήμου Πύλης, σε πορεία που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθαμανίας «Ο Αθάμας» και σε μονοπάτι της Νεράιδας του ίδιου Δήμου, σε πεζοπορία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεραϊδιωτών. Επίσης, παρευρεθήκαμε για δεύτερη χρονιά στην αθλητική και μουσική διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνούλας «Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου» στη Δαφνούλα του Δήμου Ιωαννιτών και συνδράμαμε στη διεξαγωγή των αγώνων ορεινού τρεξίματος, “Hard Core Secret Trail 2017 ” στη Μικροσπηλιά και στον Καταρράκτη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και «Στη σκιά του Κρυάκουρα» στα Θεοδώριανα του ίδιου Δήμου.

Ευχαριστούμε θερμά τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας για τη στήριξη και συμμετοχή στις καλοκαιρινές μας δράσεις. Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Φορέας Διαχείρισης θα συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των τοπικών φορέων, που διοργανώνουν δράσεις με στόχο την προστασία και ενημέρωση για το φυσικό πλούτο, την ενίσχυση της επαφής με τη ζωή στην ύπαιθρο και την αναβίωση των χαρακτηριστικών και παραδοσιακών εθίμων, σε όλα τα χωριά του Εθνικού Πάρκου.

Με στόχο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Φορέα λόγω COVID-19,
παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε την αποστολή e-mail μηνυμάτων
στο  park.tzoumerka@gmail.com, για την επικοινωνία σας.