News

Ενημέρωση για την όμορη γειτονική περιοχή του Αμβρακικού κόλπου.

Το παρόν στην επιστημονική ημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού και του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα «Η ανοξική ζώνη του Αμβρακικού κόλπου: Αποτύπωση, Επιπτώσεις και Διαχείριση» έδωσαν, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στην Άρτα, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου κος Σεραφείμ Φελέκης, με τη συντονίστρια του Φορέα κα Χαρίκλεια Μπίσα και την εργαζόμενη κα Παρασκευή Χαρίση.

Ο κος Φελέκης στο σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τον γειτονικό Φορέα για την πρωτοβουλία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, δηλώνοντας παράλληλα και τη στήριξη του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου σε κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην ορθολογική διαχείριση της όμορης  προστατευόμενης περιοχής.

 

Αρκετοί ήταν οι διακεκριμένοι επιστήμονες που παρουσίασαν και ανέλυσαν το  πρόβλημα της ανοξίας του Αμβρακικού, μεταξύ των οποίων ο Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού κος Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος. Επίσης, η κα Διονυσία Χατζηλάκου παρουσίασε το Χ.Μ. ΕΟΧ 2009-2014.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου, στο λιμάνι της Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση με «Άρωμα Αμβρακικού», που περιελάμβανε θαλάσσια περιήγηση στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού και ενημέρωση για τις επί μέρους δράσεις του Προγράμματος του Φορέα Διαχείρισης.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ε.ΤΕ.Π.Η., Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων  45110 Ιωάννινα,
Τηλ.: 26510 43663, Φαξ: 26510 43575
E-mail: park.tzoumerka@gmail.com , http://tzoumerka-park.gr

Το πλήρες Δελτίο Τύπου

Με στόχο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Φορέα λόγω COVID-19,
παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε την αποστολή e-mail μηνυμάτων
στο  park.tzoumerka@gmail.com, για την επικοινωνία σας.